top of page

IMd Raadgevende ingenieurs

 

Huisvesting IMd, een transformatie van machinefabriek tot ‘speeltuin’ voor ingenieurs.

Een ontwerp, waarbij het nieuwe kantoor respectvol is ingepast in het bestaande volume, met behoud van de rood-bruine bakstenen gevels, de betonnen werkvloeren, de vier lichtstraten in het dak, de kraanbanen en de staalconstructie uit het bouwjaar 1951.

Wat geldt voor het hergebruik van de constructies, geldt evenzeer voor het uitgekiende klimaatconcept: vriendelijk voor het milieu én voor de portemonnee. Alleen de kantoren zijn voorzien van isolatie, verwarming, koeling en ventilatie. De rest van de hal is opgevat als ‘buitenruimte’ en behoudt óók hierdoor zijn authentieke uitstraling.

Het koelen en verwarmen van de kantoren gebeurt met het centraal opgestelde warmtepompsysteem. Een warmte-terugwinningsunit verzorgt de ventilatie. De warme lucht wordt vanuit de kantoren overgestort naar de hal, zodat daar vrijwel het gehele jaar door een aangenaam verblijfsklimaat heerst.

 

Energiezuinige LED-verlichting, sanitaire kranen, daglicht via de lichtstraten en in de zomer schaduw van de bomen rondom het gebouw maken het kostenplaatje compleet: minimale energiebehoefte tegen minimale investeringen.

bottom of page