top of page

Grafische Lyceum Rotterdam

 

Het Grafisch Lyceum Rotterdam gaat de komende tijd verbouwen. De hoofdlocatie aan de Heer Bokelweg wordt in twee fases volledig gerenoveerd. In de zomer van 2014 is de eerste fase klaar, een jaar later de tweede.

 

Om genoeg ruimte te creëren, heeft het GLR het pand naast de hoofdlocatie gekocht: Benthemstraat 6. Dit gebouw is al verbonden met het huidige schoolgebouw. Straks vormen deze twee naast elkaar gelegen panden samen het vernieuwde Grafisch Lyceum Rotterdam met één hoofdentree. In de zomer van 2014 is de oplevering van fase 1. Vervolgens start de tweede fase: de renovatie van het huidige schoolgebouw aan de Heer Bokelweg.

 

Het GLR was gehuisvest in het verouderde hoofdgebouw van het Technikon-complex in Rotterdam. Door de economische recessie werden de aanvankelijke nieuwbouwplannen bijgesteld. Toen het aanpalende Zadkine College het zuidelijke pand van het Technikon wilde verkopen, kreeg het GLR de kans zijn huisvesting te centraliseren door het eigen gebouw en dat van Zadkine met elkaar te verbinden.

 

Door de renovatie wordt de creatie van de Rotterdams architect Hugh Maaskant in volle glorie hersteld en levert het GLR een duurzame bijdrage aan het efficiënt gebruik van schaarse vierkante meters in het centrum van Rotterdam. Het eerste deel van de nieuwe huisvesting is in 2014 in gebruik genomen, het tweede deel volgt in augustus 2015.

bottom of page