top of page

Hoog Catharijne te Utrecht

 

Het goed functionerende, maar gedateerde winkelcentrum Hoog Catharijne wordt vernieuwd. Het wordt lichter en ruimer. De aansluiting op de binnenstad wordt natuurlijker en de verbinding met het station beter. De stad Utrecht groeit hard, maar de winkelvoorzieningen in het centrum groeien niet mee.

 

Hoog Catharijne krijgt op de plek van het huidige Peek & Cloppenburg gebouw (Vredenburgplein) een nieuw Entreegebouw met twee ruime ingangen en looproutes naar Utrecht Centraal. Boven het winkelgedeelte van het Entreegebouw komen 76 appartementen. Dit gebouw zorgt voor een vloeiende overgang tussen het niveau van de oude stad en dat van Hoog Catharijne.

 

De huidige Radboudtraverse van Hoog Catharijne over de voormalige Catharijnebaan, maakt straks plaats voor een moderne overkluizing over het toekomstige water van de Catharijnesingel. Deze nieuwe verbinding bestaat uit drie delen: de Stadskamer, het Poortgebouw en het Bruggebouw. De Stadskamer loopt over het water van de Catharijnesingel en is straks de belangrijkste openbare ruimte in Nieuw Hoog Catharijne. Om bezoekers en passanten ook in de Stadskamer het water te laten ervaren wordt er 250 m2glas in de vloer verwerkt.

De overkluizing over de weg langs de singel zorgt voor een vloeiende overgang naar het Radboudkwartier. Doordat de plafonds verhoogd worden en de routes recht lopen ontstaat een heel ander winkelcentrum dan er nu is.

bottom of page