top of page

Ahoy Rotterdam

In januari 2011 is de modernisering van Sportpaleis Ahoy voltooid. In 7 maanden tijd is ervoor gezorgd dat de productietechnische eigenschappen van het gebouw zijn opgewaardeerd.

 

Om aan de eisen van internationale popartiesten te blijven voldoen is er een grotere vrije hoogte en een grotere belastbaarheid van de dakspanten gerealiseerd. Het dak is gelift, zodat de arena nu grotere en zwaardere decors aankan. Tevens is de bezoekerscapaciteit vergroot, er zijn drieduizend stoelen bijgekomen. Het hele backstagegedeelte, de foyers en de klimaatbeheersing zijn vernieuwd. 

 

De werkzaamheden vonden gefaseerd plaats aangezien op vastgestelde momenten in het bouwproces evenementen plaatsvonden in het Sportpaleis. Maar ook de overige delen van het complex Ahoy moesten gedurende de realisatie van dit werk in exploitatie blijven.
 

Er waren slechts korte programmavrije perioden beschikbaar. De korte programmavrije periode hield in dat niet alleen de ruwbouw, maar ook de installaties en de bouwkundige afwerking in korte tijd gerealiseerd moesten worden.

 

bottom of page