top of page

Hofplein Theater

De plek, waar in de afgelopen dertig jaar meer dan anderhalf miljoen jeugdtheater-fans een bezoek brachten, heeft een complete metamorfose ondergaan. Het verbouwde Hofpleintheater geeft Rotterdam Noord een nieuwe creatieve en sociale impuls.

Het theater is helemaal opnieuw ingedeeld en ziet er totaal anders uit. Zo heeft architecte Maaike Westinga in haar ontwerp de oude foyers een nieuwe functie gegeven en zijn ruime repetitie- en workshopstudio’s geworden. De grootste verandering is echter de centrale foyer op de begane grond. Hier wordt letterlijk het theaterleven verbonden met het straatleven op het Waterplein.

Nieuwe foyer creëert nieuwe functies Hofpleintheater
De foyer is het nieuwe entreegebied waar spelers, bezoekers, studenten en wijkbewoners elkaar tijdens én buiten voorstellingen kunnen ontmoeten. “De nieuwe foyer creëert nieuwe kansen en functies voor het theater. We hopen dat jong en oud zich genodigd voelen om ook overdag wat te drinken, laptop mee te nemen of af te spreken. In het bijzonder kinderen en jongeren, want Hofplein blijft natuurlijk hún plek.” aldus Dennis van Galen, directeur Jeugdtheater en

 

Educatie.

Samenwerking Zadkine en Grafisch Lyceum
De grote entreehal werd jarenlang met Zadkine en het Grafisch Lyceum gedeeld. Overdag een ingang voor scholieren en ’s avonds de entree van het theater. Beide scholen zijn inmiddels verbouwd en hebben een eigen ingang. Daarmee kreeg het Hofplein de hal tot haar beschikking én een mooie kans om het theater en de buurt meer mogelijkheden te geven. De synergie tussen de buren wordt de komende tijd verder versterkt; want het theaterbedrijf wordt een leer/werkbedrijf voor MBO-studenten van o.a. Zadkine. Niet alleen voor de horeca-onderdelen, maar ook voor studenten die een opleiding volgen op het gebied van evenementenorganisatie, marketing en leisure.

bottom of page