top of page

Herontwikkeling Staal bankiers | Den Haag


In 2017 verliet Staal Bankiers wegens beïndiging van haar activiteiten een reusachtige gebouwenkluwen, die zich uitstrekt over de Lange Houtstraat, de Doelenstraat, de Korte Vijverberg en het Tournooiveld.


Het ligt dan ook voor de hand dat de gemeente invloed wil hebben op wat eigenaar Syntrus Achmea met de gebouwen wil gaan ondernemen. De gemeente steunt het omvormen van het voormalige gebouwencomplex van Staal Bankiers aan de Lange Houtstraat tot een bestemming die de binnenstad moet gaan verrijken. Er is een uitgebreid plan aan de raad voorgelegd.


Sens Real Estate heeft daartoe de opdracht gekregen. Het gaat bij mekaar om pakweg 25.000 m2 kantoorruimte, die kruipdoor-sluipdoor met elkaar in verbinding staat. Dutch Project Management Group als vaste partner van SENS Real Estate heeft van Achmea opdracht ontvangen voor de uitwerking van het installatie ontwerp.


‘Strategische locatie’ Dat oppervlak is goed voor 55 tot 57 appartementen, horeca, cultuur en museum, debat en congres. En niet te vergeten parkeren.

Volgens het gemeentebestuur heeft het complex heeft alles in zich om een grote bijdrage te leveren aan de aantrekkingskracht van de binnenstad vanwege de ‘strategische locatie’ in het Museumkwartier vlakbij het Plein, het Binnenhof, de Koninklijke Schouwburg, het Mauritshuis en het Eschermuseum. Dat laatste zeker als het verhuist naar het gebouw van de Amerikaanse Ambassade aan het Korte Voorhout. De appartementen betreffen geen sociale huur. Syntrus Achmea zal ter compensatie 19 sociale huurwoningen elders in de stad realiseren.


Bron: www.zoetermeersdagblad.nl

Comments


Recent nieuws
  • Facebook Basic Square
bottom of page