top of page

Ahoy Rotterdam opgeleverd

Geschiedenis

Tijdens de anderhalf jaar durende verbouwing is het Sportpaleis volledig gerenoveerd en uitgebreid. De gemeente Rotterdam wil met deze verbouwing een belangrijke impuls geven aan de economie en de leefbaarheid in de omgeving van Ahoy.

Modernisering

Het Sportpaleis biedt al sinds 1971 ruimte aan een breed scala evenementen, waaronder nationale en internationale sportevenementen, theatershows, concerten en beurzen. Het Sportpaleis ademt 40 jaar geschiedenis en is in de harten van veel Nederlanders gesloten. Sinds de opening heeft er echter nooit een grootscheepse renovatie plaatsgevonden. De modernisering van het Sportpaleis, waarbij overigens de karakteristieke elementen zoveel mogelijk bewaard blijven, is dan ook hoognodig om het Sportpaleis haar allure niet te laten verliezen.

Eindresultaat

Bij oplevering van het gemoderniseerde Sportpaleis, is de capaciteit verhoogd tot 13.500 bezoekers, is het bezoekerscomfort sterk verbeterd, en kan er (door middel van de spectaculaire verhoging van het dak) plaats worden geboden aan nog grotere internationale producties. Daarnaast is de horeca in het Sportpaleis aangepakt, worden installaties vernieuwd en wordt de akoestiek sterk verbeterd. De werkzaamheden in het kader van deze kwaliteitsverbetering vinden deels plaats tijdens de openstelling van Sportpaleis Ahoy, wat de verbouwing tot een complex logistiek proces maakt.

Medio december 2012 is het nieuwe Ahoy te Rotterdam tot volle tevredenheid van Ahoy geopend.

Voor meer informatie omtrent dit onderwerp, Erwin van Kempen via evkempen@dpmg.nl

Tags:

Recent nieuws
  • Facebook Basic Square
bottom of page